Melalui Bahagian Pembangunan Usahawan, ASL sangat komited dalam melihat kejayaan usahawan yang berada didalam program-program yang dibina bukan berkonsepkan ‘touch and go’ akan tetapi berdasarkan pendekatan metodologi yang berterusan dan berkesan. Ini terbukti dalam pengiktirafan dan hasil kejayaan program yang telah dijalankan.

Keterlibatan ASL dalam memperkasa pembangunan keusahawan di Malaysia dibuktikan dengan kesungguhan kami dalam membawa konsep dan pendekatan terkini dan antarabangsa bagi memberi nilai tambah dan impak yang lebih diera yang lebih kompleks. Latihan & perundingan keusahawanan yang ditawarkan merangkumi semua aspek yang ada di dalam perniagaan seperti kemahiran keusahawanan, modal insan, kemahiran industri, jaringan, penyeliaan dan perundingan.

Antara Program Akan Datang Adalah:

BUNTU TIDAK TAHU CARA BAGAIMANA HENDAK MULAKAN PERNIAGAAN ?

Program “How To Start Your Business” ini merupakan program yang mendedahkan kepada peserta persediaan dan keperluan sebelum berniaga, memilih bidang perniagaan, memahami pasaran, langkah permulaan dalam memilih perniagaan  sebagai kerjaya.

Berdasarkan pengalaman lebih dari 10 tahun dalam perniagaan, latihan & pembangunan usahawan, Perunding ASL mempunyai banyak perkara yang boleh di kongsikan kepada para peserta sebagai langkah mengurangkan risiko perniagaan pada  masa hadapan.

Kursus Memulakan Perniagaan

RAHSIA BUAT DUIT DENGAN FROZEN FOOD-MODUL KARIPAP, SAMOSA DAN POPIA

Adakah Anda Berminat untuk Pelajari Cara Membuat Frozen Food Karipap, Samosa dan Popia dan Boleh Buat Duit Dengan Produk Frozen Food?

Gaya hidup kini menyebabkan kebanyakkan orang kesuntukan masa untuk menyediakan makanan di rumah khususnya bagi wanita bekerjaya yang sudah berkeluarga. Oleh itu, makanan sejuk beku dicipta untuk menyelesaikan masalah seperti ini.

Kursus Pembuatan Karipap, Samosa & Popia

BAGAIMANA ANDA BOLEH BORONG BARANG CHINA ONLINE TANPA RAGU-RAGU.

Program Mudahnya Borong China Taobao & 1688 merupakan satu kursus Hands-On yang ‘straight to the point' dan ‘action oriented' untuk membantu anda memborong secara online dari China, walaupun jika anda…

– TIDAK mempunyai Kad kredit
– TIDAK pandai Bahasa Cina
– TIDAK mempunyai modal besar

Rahsia Buat Duit Dengan Borong Online China-borong china online-borong barang china.featured imej

RAHSIA BUAT DUIT DENGAN FROZEN FOOD-MODUL ROTI CANAI, ROTI PUTAR DAN MURTABAK

Adakah Anda Berminat untuk Pelajari Cara Membuat Frozen Food Roti Canai, Roti Putar dan Murtabak serta Boleh Buat Duit Dengan Produk Frozen Food?

Program ini diadakan untuk mendedahkan peserta kepada pembuatan produk makanan sejuk beku terutamanya roti canai, roti putar dan murtabak yang boleh di pasarkan di pelbagai tempat dan seterusnya mendedahkan peserta kepada kaedah pemprosesan untuk frozen food seperti pembungkusan, sijil halal dan lain-lain.

Kursus Frozen Food Roti Canai,Roti Putar Dan Murtabak

BAGAIMANA ANDA BOLEH MEMBINA EMPAYAR PEMASARAN ONLINE ANDA ?

Program seperti ini bukan menjadi satu alternatif lagi, tetapi menjadi satu kewajipan bagi memaksimumkan pendapatan serta mengurangkan perbelanjaan kos pemasaran untuk perniagaan atau individu memandangkan kos pengiklanan dan taraf hidup semakin tinggi. 

Ramai usahawan yang melaburkan wang mereka dalam membina laman web, malah ramai juga yang berniaga tetapi tiada laman web dan ada yang sekadar menggunakan laman sosial sahaja.

Kursus Membina Website Perniagaan

RAHSIA BUAT DUIT DENGAN FROZEN FOOD

Program 2 hari ini diadakan untuk mendedahkan peserta kepada rangkaian produk, teknik penyediaan makanan sejuk beku, anggaran kos, pemasaran offline dan online, penjenamaan, sijil halal, pembungkusan dan lain-lain. Program akan ini lebih menekankan pada espek perniagaan sejuk beku yang boleh dipasarkan dipelbagai model, tempat bagi memenuhi permintaan tinggi di pasaran Malaysia dan antarabangsa.

Program ini bakal memperkenalkan cara kepada bakal usahawan untuk memulakan, mengurus, mengembangkan perniagaan dalam bidang makanan sejuk beku.

Kursus Frozen Food Food

BAGAIMANA PERNIAGAAN ANDA BOLEH BERADA PADA CARIAN 20 JUTA PENGGUNA AKTIF INTERNET DI MALAYSIA ?

Oleh itu, kami mencadangkan untuk anda menyertai Program 1st Page At Google  jika anda ingin fokus untuk mendalami strategi pemasaran online jangka panjang dan bakal menjimatkan kos pemasaran anda sebelum ini. Strategi ini di panggil Search Engine Optimization ( SEO ), dimana program ini peserta akan belajar lebih mendalam lagi dari segi teknikal SEO.

Program ini akan mendedahkan kepada anda strategi dan cara bagaimana perniagaan online anda boleh boleh berada pada 1st page google. Kenapa ramai yang berminat untuk berada pada carian laman pertama google ? 

Kursus Pemasaran SEO Malaysia

BAGAIMANA ANDA BOLEH AUTOMASI STRATEGI PEMASARAN ONLINE DENGAN BERKESAN ?

Kesibukan usahawan tidak dapat dinafikan. Jika terdapat penyelesaian dengan meletakan mesin atau robot yang boleh membantu kita dalam aktiviti pemasaran online dan ianya bergerak secara automasi, pasti menarik.

Dengan perkongsian program Automasi Online Marketing, ianya pasti membantu anda dalam mendapat pembantu Pemasaran Online yang akan berkerja menguruskan sebahagian aktiviti pemasaran secara dalam talian secara 24 jam tanpa henti.

Kursus Autopilot Online Marketing Malaysia

BAGAIMANA ANDA BOLEH CEPAT FAHAM DAN BERTUTUR BAHASA MANDARIN.

Asas pertuturan, penulisan dan pendengaran menjadi antara komponen terpenting untuk memahami dan menguasai sesuatu bahasa. Begitu juga dengan Bahasa mandarin, peserta perlu mempunyai asas yang kukuh dalam usaha untuk menguasai Bahasa Mandarin ini. Oleh yang demikian, program ini dibina dan disesuaikan dengan latarbelakang serta kerjaya peserta yang tidak mempunyai asas dalam Bahasa Mandarin.

Mandarin For Business-kelas bahasa mandarin-600x400

jom bina produk perfume jenama sendiri.

Ramai ibu bapa dan bakal pengantin di luar sana tercari-cari door gift wangian.  Banyak syarikat mencari wangian sebagai hadiah Hari Keluarga. Ramai  mencari hadiah konvo, hadiah pertandingan, cenderahati, hadiah harijadi dan sebagainya.

Banyak lagi peluang bisnes DIY perfume ini cuma kita kene kreatif dalam membina jenama perfume DIY sendiri. Jadilah sebahagian dari kebahagiaan mereka di hari yang bersejarah. Wangian adalah ekspresi diri, untuk keselesaan dan keyakinan diri.

program buat duit dengan DIY perfume-featured imej

Anda Ada Kemahiran Fotografi, Tapi Masih Belum Jana Pendapatan?

Ramai yang menganggap fotografi adalah satu bidang yang melibatkan aktiviti merakam
foto-foto menarik untuk mengisi masa lapang. Atau dengan kata lain, ramai yang menganggap
bidang fotografi ini hanya layak dijadikan sebagai hobi semata-mata bagi mereka yang
mempunyai DSLR baru. Kini tahukah anda dengan kemahiran dan peralatan yang ada,
sebenarnya anda boleh buat duit dengan bisnes fotografi sama ada secara full time atau part time.

RAHSIA BUAT DUIT BISNES FOTOGRAFI-FEATURED IMEJ

Anda Minat Untuk Menceburi Bidang Spa & Kecantikan?

Program 2 hari ini diadakan untuk mendedahkan peserta kepada jenis-jenis spa kecantikan dan membantu para usahawan dan usahawan spa dan kecantikan untuk mengembangkan perniagaan dan seterusnya mendedahkan kepada perniagaan yang boleh dimulakan dari rumah dengan hanya menggunakan bakat.

rahsia buat duit spa dan kecantikan-fetured imej

Anda Minat Untuk Mengetahui Potensi Bisnes Katering Boleh Menjana Pendapatan Lumayan?

Perniagaan katering merupakan salah satu perniagaan yang sangat menguntungkan dan
berpotensi untuk berkembang. Ini sangat bagus dari segi kewangan dan mudah dibuat.
Setiap event seperti pesta ulang tahun, makan malam ataupun resepsi penikahan, merupakan
pengalaman baru dan kerenah baru yang perlu dilayani oleh caterer kerana berhadapan
dengan kelompok orang yang baru.

RAHSIA BUAT DUIT BISNES KATERING-FEATURED IMEJ

Anda Minat Untuk Mengetahui Potensi Bisnes Perkahwinan Boleh Menjana Pendapatan Lumayan?

Bisnes perkahwinan adalah bisnes yang besar & luas. Ia merangkumi beberapa sub-bisnes yang kecil yang boleh dilakukan secara kecil-kecilan atau secara sambilan. Inilah rahsia yang ramai tak tahu. Dan inilah rahsia yang bakal kami bongkarkan.

Rahsia buat duit dengan perkahwinan

Memohon Kertas Kerja Cadangan

Anda Berminat Untuk Menjalankan Program Keusahawanan secara berkumpulan di tempat anda? Klik Sini Dan Isikan Maklumat Permohonan Anda.

Testimoni ProgramUsahawan.Com

(Visited 17,052 times, 1 visits today)
Scroll to Top